“Καλώς ήρθατε στο blog Physical Relief Panagiotopoulos (prpanagiotopoulos.blogspot.com). Το blog PRP, που αποτελεί προέκταση του site PhysicalRelief.gr, παρουσιάζει κυρίως φυσικοθεραπευτικά θέματα, καθώς και τα νεότερα βίντεο από το YouTube κανάλι μου, όπου μπορείτε να κάνετε Εγγραφή - Subscribe (δωρεάν), για να μείνετε συντονισμένοι!! Ο δρόμος για την αποκατάσταση των παθήσεων και την αντιμετώπιση του πόνου, δεν είναι πάντα αυτοκινητόδρομος με μεγάλες ευθείες, αλλά συχνά είναι ένας δύσβατος χωματόδρομος με πολλές στροφές. Καλείται λοιπόν ο φυσικοθεραπευτής, σε συνεργασία με τον ιατρό, και εφοδιασμένος με γνώσεις, εξοπλισμό, υπομονή, να διανύσει τον εκάστοτε δρόμο με επιτυχία. Αργά ή γρήγορα όμως, το χαμόγελο του ασθενή τον ανταμείβει...” Ιωάννης Παναγιωτόπουλος

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

10 Συμβουλές για καλύτερο ύπνο

1. Διαλέξτε ποιοτικό στρώμα και μαξιλάρι με το οποίο θα κοιμάστε πιο άνετα, και δεν θα ξυπνάτε με έντονους πόνους. Αν έχετε μικρό σωματότυπο προτιμήστε λίγο μαλακό στρώμα, ενώ αν έχετε μεγάλο σωματότυπο προτιμήστε πιο σκληρό στρώμα.

2. Καλό είναι στη πλάγια κατάκλιση η σπονδυλική σας στήλη να είναι ευθειασμένη, γι΄αυτό αποφύγετε τα 2 μαξιλάρια στο κεφάλι. Δοκιμάστε στη πλάγια θέση επίσης, να τοποθετήσετε ένα λεπτό μαξιλάρι ανάμεσα στα γόνατα. Αν υποφέρετε από οσφυαλγία, θα σας βοηθήσει στην ύπτια κατάκλιση ένα μαξιλάρι κάτω από τα γόνατα.


3. Εντάξτε στο καθημερινό σας πρόγραμμα την άσκηση, και μην κοιμάστε το μεσημέρι πάνω από μία ώρα, ώστε να πετύχετε ποιοτικότερο ύπνο. Ωστόσο, μην ασκείστε 3 ώρες πριν τον ύπνο γιατί έτσι ο οργανισμός διεγείρεται αντί να χαλαρώσει.

4. Ένα ελαφρύ μασάζ αν είναι εφικτό, θα ήταν χαλαρωτικό πριν τον ύπνο σας.

5. Στους ενήλικες ένας φυσιολογικός ύπνος διαρκεί περίπου 8 ώρες. Προσπαθήστε να διατηρείτε σταθερές τις ώρες που πέφτετε σε κατάκλιση, και τις ώρες που εγείρεστε, ώστε να μη διαταράσσεται το βιολογικό σας ρολόι.

6. Φροντίστε το δωμάτιο που κοιμάστε να έχει χαμηλό φωτισμό, να αερίζεται επαρκώς, να είναι ήσυχο, τακτοποιημένο, και δροσερό.

7. Απομακρύνετε ηλεκτρονικές συσκευές ( εκτός από το ξυπνητήρι) που προκαλούν θόρυβο όπως τα κινητά τηλέφωνα ή οι υπολογιστές. Να απομακρύνετε ακόμα, σκέψεις που σας προβληματίζουν και να σκέφτεστε ευχάριστες στιγμές της ζωής σας.

8. Προσέξτε τις διατροφικές σας συνήθειες. Να τρώτε ελαφριά γεύματα ή φρούτα πριν τον ύπνο. Αποφύγετε τα απογεύματα, τροφές που έχουν καφεΐνη (καφές, τσάι, αναψυκτικά, σοκολάτες κ.α.).

9. Μειώστε το κάπνισμα και το αλκοόλ στον τρόπο ζωής σας. Έρευνες δείχνουν ότι δυσκολεύουν τον ύπνο.

10. Εάν έχετε κάποια διαταραχή ύπνου ή λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας, ώστε να σας δώσει τις ανάλογες οδηγίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου