“Καλώς ήρθατε στο blog Physical Relief Panagiotopoulos (prpanagiotopoulos.blogspot.com). Το blog PRP, που αποτελεί προέκταση του site PhysicalRelief.gr, παρουσιάζει κυρίως φυσικοθεραπευτικά θέματα, καθώς και τα νεότερα βίντεο από το YouTube κανάλι μου, όπου μπορείτε να κάνετε Εγγραφή - Subscribe (δωρεάν), για να μείνετε συντονισμένοι!! Ο δρόμος για την αποκατάσταση των παθήσεων και την αντιμετώπιση του πόνου, δεν είναι πάντα αυτοκινητόδρομος με μεγάλες ευθείες, αλλά συχνά είναι ένας δύσβατος χωματόδρομος με πολλές στροφές. Καλείται λοιπόν ο φυσικοθεραπευτής, σε συνεργασία με τον ιατρό, και εφοδιασμένος με γνώσεις, εξοπλισμό, υπομονή, να διανύσει τον εκάστοτε δρόμο με επιτυχία. Αργά ή γρήγορα όμως, το χαμόγελο του ασθενή τον ανταμείβει...” Ιωάννης Παναγιωτόπουλος

Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Πώς θα προφυλάξετε τα παιδιά σας από ψείρες.

Η σχολική χρονιά ξεκινάει σε λίγες μέρες, με τους μαθητές να γεμίζουν τις αίθουσες. Είναι γνωστό στους περισσότερους, ότι σε χώρους όπως τα σχολεία που τα παιδιά είναι μαζεμένα σε κοντινές αποστάσεις, ευνοείται πολύ η μετάδοση ψειρών στα μαλλιά. Στο σημερινό άρθρο λοιπόν θα αναφέρουμε πρακτικούς τρόπους αντιμετώπισης των ψειρών.

Αν υπάρχει κρούσμα εμφάνισης ψειρών στο σχολείο, προληπτικά μπορούμε να εφαρμόσουμε την εξής διαδικασία. Αραιώνουμε 1 φλιτζάνι ξύδι, σε 1 λίτρο νερό. Έπειτα τοποθετούμε το διάλυμα σε ένα ψεκαστήρι, και ψεκάζουμε καλά τα μαλλιά του παιδιού, κάθε πρωί πριν πάει στο σχολείο. Αυτό παρεμποδίζει τη μετάδοσή τους, λόγω δυσμενούς περιβάλλοντος.

Σε περίπτωση που εντοπιστούν ψείρες στα μαλλιά του παιδιού, εφαρμόζουμε φαρμακευτική αγωγή στο τριχωτό της κεφαλής (λοσιόν, ή σπρέι), και μετά το λούσιμο περνάμε τα μαλλιά με το ειδικό χτένι. Συγκριτικά με τις ψείρες, οι κόνιδες (αυγά) μένουν περισσότερες μέρες στα μαλλιά.

Μια καλή λύση για να απομακρυνθούν οι κόνιδες γρηγορότερα, είναι να απλώνουμε ελαιόλαδο στα μαλλιά του παιδιού το βράδυ, πριν πάει για ύπνο. Το πρωί τα περνάμε πάλι με το ειδικό χτένι, οι κόνιδες γλιστρούν, και μετά τα λούζουμε καλά. Με αυτό τον τρόπο, σε 10 μέρες περίπου το πρόβλημα εξαφανίζεται. ΄

Νοσηλεύτρια- συνεργάτιδα του blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου