“Καλώς ήρθατε στο blog Physical Relief Panagiotopoulos (prpanagiotopoulos.blogspot.com). Το blog PRP, που αποτελεί προέκταση του site PhysicalRelief.gr, παρουσιάζει κυρίως φυσικοθεραπευτικά θέματα, καθώς και τα νεότερα βίντεο από το YouTube κανάλι μου, όπου μπορείτε να κάνετε Εγγραφή - Subscribe (δωρεάν), για να μείνετε συντονισμένοι!! Ο δρόμος για την αποκατάσταση των παθήσεων και την αντιμετώπιση του πόνου, δεν είναι πάντα αυτοκινητόδρομος με μεγάλες ευθείες, αλλά συχνά είναι ένας δύσβατος χωματόδρομος με πολλές στροφές. Καλείται λοιπόν ο φυσικοθεραπευτής, σε συνεργασία με τον ιατρό, και εφοδιασμένος με γνώσεις, εξοπλισμό, υπομονή, να διανύσει τον εκάστοτε δρόμο με επιτυχία. Αργά ή γρήγορα όμως, το χαμόγελο του ασθενή τον ανταμείβει...” Ιωάννης Παναγιωτόπουλος

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Social Media για την τρίτη ηλικία!!

Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν σε εξέλιξη ερευνητικά προγράμματα χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση, που αφορούν το σχεδιασμό ενός λογισμικού, κατάλληλου για την κοινωνική δικτύωση των ηλικιωμένων, και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Το σύστημα έχει σκοπό να προσφέρει εξατομικευμένες υπηρεσίες σε ηλικιωμένους ώστε να νιώθουν εξ’ αποστάσεως την παρουσία και τη διαθεσιμότητα των συγγενών, φίλων και ιατρικού προσωπικού (δίχτυα ασφαλείας), καταπολεμώντας με τον τρόπο αυτό δραστικά το αίσθημα της μοναξιάς.

Το σύστημα αποτελείται από 3 κύριες δομές. Η πρώτη είναι η τερματική συσκευή των πρωτογενών χρηστών, φιλική προς τους χρήστες, δηλαδή ο προσωπικός ηλεκτρονικός υπολογιστής που διαχειρίζεται ο κάθε ηλικιωμένος. Ο υπολογιστής έχει οθόνη αφής, και μεγάλα ευδιάκριτα εικονίδια ώστε να είναι εύκολος στη χρήση του. Το σύστημα, δίνει τη δυνατότητα στον ηλικιωμένο, να αποφασίσει πότε θα κινήσει τις κοινωνικές σχέσεις, να μοιραστεί εμπειρίες και φωτογραφίες ή να συνδεθεί σε μια υπηρεσία υγείας.

Η δεύτερη δομή, είναι η διεπαφή των δευτερογενών χρηστών, δηλαδή ατόμων από το συγγενικό και το φιλικό περιβάλλον του ηλικιωμένου. Το σύστημα δίνει τη δυνατότητα μέσω διαδικτύου, να επικοινωνούν οι δευτερογενείς χρήστες με τον ηλικιωμένο, ανά πάσα στιγμή, και οπουδήποτε, μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, ή έξυπνης κινητής συσκευής.

Η τρίτη δομή, είναι η κεντρική πλατφόρμα παροχής υπηρεσιών και αποτελεί την καρδιά του συστήματος. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα, διαχειρίζεται όλες τις επικοινωνιακές πληροφορίες, και εξυπηρετεί όλους τους πρωτογενείς, και δευτερογενείς χρήστες του συστήματος. Τέλος, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τριτογενείς χρήστες (ιατροί, προσωπικό Μ.Φ.Η., Κ.Α.Π.Η. κ.α.) ώστε να προσθέσουν υπηρεσίες, που θα έχουν πρόσβαση οι τελικοί χρήστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου