“Καλώς ήρθατε στο blog Physical Relief Panagiotopoulos (prpanagiotopoulos.blogspot.com). Το blog PRP, που αποτελεί προέκταση του site PhysicalRelief.gr, παρουσιάζει κυρίως φυσικοθεραπευτικά θέματα, καθώς και τα νεότερα βίντεο από το YouTube κανάλι μου, όπου μπορείτε να κάνετε Εγγραφή - Subscribe (δωρεάν), για να μείνετε συντονισμένοι!! Ο δρόμος για την αποκατάσταση των παθήσεων και την αντιμετώπιση του πόνου, δεν είναι πάντα αυτοκινητόδρομος με μεγάλες ευθείες, αλλά συχνά είναι ένας δύσβατος χωματόδρομος με πολλές στροφές. Καλείται λοιπόν ο φυσικοθεραπευτής, σε συνεργασία με τον ιατρό, και εφοδιασμένος με γνώσεις, εξοπλισμό, υπομονή, να διανύσει τον εκάστοτε δρόμο με επιτυχία. Αργά ή γρήγορα όμως, το χαμόγελο του ασθενή τον ανταμείβει...” Ιωάννης Παναγιωτόπουλος

Κυριακή 18 Μαΐου 2014

5 παυσίπονα της φύσης

- Το λιβάνι της Ινδίας (Boswellia serrata)
Πρόκειται για ένα δέντρο, του οποίου το ρετσίνι, χρησιμοποιείται κατά κόρον στην αγιουρβεδική ιατρική. Σύμφωνα με μελέτες, φαίνεται να έχει αντιφλεγμονώδη και αναλγητική δράση κατά της αρθρίτιδας.

- Αρπαγόφυτο (Harpagophytum procumpens)
H ρίζα του αρπαγόφυτου χρησιμοποιείται ευρέως, ιδιαίτερα από τις Ευρωπαϊκές χώρες, για την αναλγητική δράση της, σε περιπτώσεις όπως οσφυαλγίες, ραχιαλγίες ή οστεοαρθρίτιδες γόνατος.


- Πιπερόριζα (Τζίντζερ)
Η πιπερόριζα, εκτός από τη δράση της κατά της ναυτίας, έχει αντιφλεγμονώδη δράση. Αντιμετωπίζει τα οιδήματα καθώς και τους πόνους, τόσο στους μύες όσο και στις αρθρώσεις του σώματος.

- Κουρκουμάς
Η ρίζα του κουρκουμά, εκτός από τονωτικό του οργανισμού ή παυσίπονο των γαστρεντερικών ενοχλήσεων, δείχνει να έχει και αντιφλεγμονώδη δράση. Η κουρκουμίνη που περιέχει, ανακουφίζει αποτελεσματικά τις επώδυνες αρθρώσεις.

- Σπειραία
Η σπειραία είναι ένα αποτελεσματικό βότανο, γνωστό για την παυσίπονη δράση του, από αρχαιοτάτων χρόνων. Περιέχει σαλικυλικό οξύ, και μάλιστα από αυτό το βότανο πήρε την ονομασία της η ασπιρίνη.

Σημείωση: Tα παραπάνω βότανα ενδέχεται να προκαλέσουν ανεπιθύμητες παρενέργειες. Συμβουλευτείτε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας πριν τη λήψη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου