“Καλώς ήρθατε στο blog Physical Relief Panagiotopoulos (prpanagiotopoulos.blogspot.com). Το blog PRP, που αποτελεί προέκταση του site PhysicalRelief.gr, παρουσιάζει κυρίως φυσικοθεραπευτικά θέματα, καθώς και τα νεότερα βίντεο από το YouTube κανάλι μου, όπου μπορείτε να κάνετε Εγγραφή - Subscribe (δωρεάν), για να μείνετε συντονισμένοι!! Ο δρόμος για την αποκατάσταση των παθήσεων και την αντιμετώπιση του πόνου, δεν είναι πάντα αυτοκινητόδρομος με μεγάλες ευθείες, αλλά συχνά είναι ένας δύσβατος χωματόδρομος με πολλές στροφές. Καλείται λοιπόν ο φυσικοθεραπευτής, σε συνεργασία με τον ιατρό, και εφοδιασμένος με γνώσεις, εξοπλισμό, υπομονή, να διανύσει τον εκάστοτε δρόμο με επιτυχία. Αργά ή γρήγορα όμως, το χαμόγελο του ασθενή τον ανταμείβει...” Ιωάννης Παναγιωτόπουλος

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

4ο Συνέδριο Master Classes in Dementia

Mε επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες, του 4ου Συνεδρίου ΄΄Master Classes in Dementia΄΄ από την Ελληνική Εταιρεία Άνοιας, που διεξήχθη στις 5 - 7 Φεβρουαρίου 2016, στην Αίγλη Ζαππείου.
Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν, τόσο με διαλέξεις όσο και με εργαστήρια, όλες οι τελευταίες ερευνητικές εξελίξεις στην πρόληψη, διάγνωση, και θεραπεία της νόσου Alzheimer, και των άλλων μορφών άνοιας.

Καταξιωμένοι επιστήμονες υγείας, συμμετείχαν ενεργά στις εργασίες του συνεδρίου, μεταξύ των οποίων και ο φυσικοθεραπευτής Παναγιωτόπουλος Ιωάννης, Ευχή όλων, να βρεθούν αποτελεσματικότερες θεραπείες για αυτήν τη μάστιγα, που χτυπάει 1 άνθρωπο ανά 3 δευτερόλεπτα, παγκοσμίως.

Ελπιδοφόρο πάντως είναι, ότι τα τελευταία χρόνια η άνοια έχει αποκτήσει τη βαρύτητα που της αξίζει. Δεν είναι τυχαίο που για πρώτη φορά πέρσι, συνεδρίασαν οι υπουργοί υγείας από όλα τα κράτη για την αντιμετώπιση της άνοιας, η οποία αν ήταν οικονομία, θα κατείχε την 18η θέση παγκοσμίως.

www.anoiahellas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου