“Καλώς ήρθατε στο blog Physical Relief Panagiotopoulos (prpanagiotopoulos.blogspot.com). Το blog PRP, που αποτελεί προέκταση του site PhysicalRelief.gr, παρουσιάζει κυρίως φυσικοθεραπευτικά θέματα, καθώς και τα νεότερα βίντεο από το YouTube κανάλι μου, όπου μπορείτε να κάνετε Εγγραφή - Subscribe (δωρεάν), για να μείνετε συντονισμένοι!! Ο δρόμος για την αποκατάσταση των παθήσεων και την αντιμετώπιση του πόνου, δεν είναι πάντα αυτοκινητόδρομος με μεγάλες ευθείες, αλλά συχνά είναι ένας δύσβατος χωματόδρομος με πολλές στροφές. Καλείται λοιπόν ο φυσικοθεραπευτής, σε συνεργασία με τον ιατρό, και εφοδιασμένος με γνώσεις, εξοπλισμό, υπομονή, να διανύσει τον εκάστοτε δρόμο με επιτυχία. Αργά ή γρήγορα όμως, το χαμόγελο του ασθενή τον ανταμείβει...” Ιωάννης Παναγιωτόπουλος

Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Σεμινάριο Προσομοίωσης Τρίτης Ηλικίας

Η πρότυπη Μ.Φ.Η. Άγιος Στυλιανός, συνεχίζει να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, ενώ θεωρεί εξίσου σημαντική την εκπαίδευση των οικογενειακών, και επαγγελματιών φροντιστών ηλικιωμένων ατόμων. Έτσι λοιπόν, στις 5 Ιουνίου 2016, διοργανώθηκε στη Μονάδα μας με μεγάλη επιτυχία, το σεμινάριο με θέμα: Προσομοίωση Τρίτης Ηλικίας.

Ομιλητές του σεμιναρίου, ήταν η ψυχολόγος Ζωή Αλεξούλη, η οποία μας ενημέρωσε σχετικά με το φορτίο της φροντίδας ενός ανθρώπου με άνοια, καθώς και ο φυσικοθεραπευτής Ιωάννης Παναγιωτόπουλος, ο οποίος μας παρουσίασε στολές προσομοίωσης τρίτης ηλικίας. Οι στολές προσομοίωσης τρίτης ηλικίας, μας εξοικειώνουν με τις κινητικές και αισθητικές δυσκολίες, ως συνέπεια του γήρατος. Μας βοηθούν δηλαδή να κατανοήσουμε, ότι κινήσεις που φαντάζουν απλές για εμάς, για τους ηλικιωμένους είναι αρκετά δύσκολες.

Μετά το πέρας των ομιλιών, και αφού ακολούθησε ανοικτή συζήτηση με το κοινό, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να φορέσουν μια στολή προσομοίωσης, και να βιώσουν τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν αρκετά χρόνια αργότερα. Πραγματικά, ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Οι συμμετέχοντες, παρέλαβαν τελικά τις βεβαιώσεις συμμετοχής, και αποχώρησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Πηγη: www.agstylianos.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου