“Καλώς ήρθατε στο blog Physical Relief Panagiotopoulos (prpanagiotopoulos.blogspot.com). Το blog PRP, που αποτελεί προέκταση του site PhysicalRelief.gr, παρουσιάζει κυρίως φυσικοθεραπευτικά θέματα, καθώς και τα νεότερα βίντεο από το YouTube κανάλι μου, όπου μπορείτε να κάνετε Εγγραφή - Subscribe (δωρεάν), για να μείνετε συντονισμένοι!! Ο δρόμος για την αποκατάσταση των παθήσεων και την αντιμετώπιση του πόνου, δεν είναι πάντα αυτοκινητόδρομος με μεγάλες ευθείες, αλλά συχνά είναι ένας δύσβατος χωματόδρομος με πολλές στροφές. Καλείται λοιπόν ο φυσικοθεραπευτής, σε συνεργασία με τον ιατρό, και εφοδιασμένος με γνώσεις, εξοπλισμό, υπομονή, να διανύσει τον εκάστοτε δρόμο με επιτυχία. Αργά ή γρήγορα όμως, το χαμόγελο του ασθενή τον ανταμείβει...” Ιωάννης Παναγιωτόπουλος

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Oμιλία στους Αγγέλους της Χαράς

Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε ομιλία στα μέλη της Καλλιτεχνικής Εμψυχωτικής Ομάδας ΄΄Οι Άγγελοι της Χαράς΄΄, από το φυσικοθεραπευτή – συγγραφέα, και επιστημονικό σύμβουλο της ομάδας, Παναγιωτόπουλο Ιωάννη. Το θέμα της ομιλίας ήταν: Οι Άγγελοι της Χαράς εν δράσει στα προγράμματα ψυχαγωγίας, σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων (Μ.Φ.Η.). Εισαγωγικές έννοιες στην άνοια. Κινησιολογικές προτάσεις και συμβουλές.

Μετά την ομιλία ακολούθησε βιωματικό σεμινάριο, από τη χοροθεραπεύτρια και σύμβουλο ψυχικής υγείας, Σταύρου Κωνσταντία. Παράλληλα ενημερωθήκαμε για τα οφέλη της χοροθεραπείας, στα παιδιά και στους ηλικιωμένους, ως ένα σημαντικό μη φαρμακευτικό μέσο παρέμβασης.

Οι Άγγελοι της Χαράς είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, στην οποία συμμετέχουν καλλιτέχνες από διάφορους χώρους, και επισκέπτονται σε εβδομαδιαία βάση Νοσοκομεία, Ιδρύματα, και Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων. O βασικός πυρήνας πλαισιώνεται από εθελοντές, για την αποτελεσματική υλοποίηση του έργου τους.

www.angelsofjoy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου